Ръководство на Лудогорец подготвя трансферна офанзива за още един национал от „А" група. Кирил Домусчиев лично си е харесал заместника на Владислав Стоянов, който се очаква да бъде продаден през лятото. Шампионите са се прицелили в младия вратар на Черно море Георги Китанов, който вече е със статут на трети страж и в мъжкия национален отбор, въпреки че все още е само на 18 години, пише "Меридиан Мач". В началото на годината Лудогорец привлече от варненския клуб защитника Александър Александров със свободен трансфер, но за Китанов от Лудогорец са готови да платят близо 1 милион лева.

Още преди подновяването на сезона в евротурнирите и „А" група се коментираше, че Владислав Стоянов ще бъде продаден в Западна Европа през лятото. Интерес към юношата на ЦСКА, минал през Черноморец и Шериф (Тираспол), има от няколко месеца, а след първия мач с Лацио на „Олимпико" цената му се бетонира в рамките на около 2 милиона евро. Грешката при първия гол на реванша едва ли е променила особено статуквото на фона на отстраняването на далеч по-именития съперник.

В същото време интерес към 18-годишшния Китанов от чужбина имаше през лятото, но до този момент конкретна оферта не е пристигала, въпреки че той бе на проби в ПСВ Айндховен и бе следен от скаути на белгийския Гент.

В Разград разполагат и с друг утвърден в българското първенство страж в лицето на Иван Чворович, който също е част от националния отбор.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2013/14

Article.jpg