Защитникът на "Ботев" (Пловдив) Йордан Христов бе изключително щастлив след победата с 2:0 над ЦСКА, която класира „канарчетата” в първата шестица и изхвърли "Левски" в долната половина на "А" група.

„След като са направени шестиците, всеки се бори. Ние сме спечелили повече от "Левски", те по-малко. Пожелавам им успех във втората шестица”, каза Христов.

„Мачовете с Локо (Пд) и ЦСКА са идентични. Преди двата имаше голямо напрежение, защото трябваше да спечелим на всяка цена. Когато повеждахме, идваше моментът дали няма да ти вкарат гол. И двата мача сбяха много трудни. Ние имахме цел да влезем шестицата, изпълнихме я. "Ботев" трябва да търси облика си сега, да радва хората. Някъде ще губим, но игрово да покажем малко повече. Добър колектив сме, което е много важно. Хубаво беше, че ни подцениха. Слушахме как Локо (Пд) ще ни бие, ЦСКА ще решава съдбата на "Левски", нас никъде ни нямаше, което беше по-добре за нас. Имаше доста спекулации, ние сме щели да дадем на ЦСКА, те щели да дадат на нас после… Те са борят за шампиони, как ще дават за нас. Това са теории на конспирация. Българинът е свикнал на уредени мачове, някой да на някого да ляга", каза още Йордан Христов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015