Наети от Литекс юристи по случая с изваждането на тима от „А“ група са намерили разминаване между наредбата и дисциплинарния правилник. Това може да обърне нещата в полза на клуба за оставането му в елита, пише „Труд“.

В същото време специалната комисия на БФС, която се занимава с казуса, пак е пред отлагане. За днес е насрочено заседание, което да даде становище дали „оранжевите“ трябва да бъдат върнати в „А“ група заради излизането от терена на мача с „Левски“.

Все още няма заявен представител на спортното министерство за сбирката и ако той не се появи, единственото логично решение ще е отлагане на заседанието. И съответно насрочване на нова дата до края на седмицата. Комисията заседава на 28 декември, но не взе решение по казуса, тъй като липсваха представите ли на БОК и спортното министерство.

Българският олимпийски комитет също няма да има свой представител на днешното заседание, пише „7 дни спорт“. Според информацията Олимпийският комитет са има арбитражен съд и от Литекс вече са ходили там, но са получи отрицателен отговор.

Въпросът е дали ще има становище с участието на БФС, БОК и Министерството на младежта и спорта, или не. Без тяхно присъствие реално комисията по случая се обезсмисля. Неслучайно факторите в родния футбол решиха в края на 2015-а, че държат на мнението и на трите инстанции.

Футболният агент Георги Градев в последните дни на 2015 г. алармира, че БФС може да бъде изключен от ФИФА заради комисията, която не е орган на футболната централа и се явява външна за БФС, а освен това в нея участва държавен орган – Министерството на младежта и спорта. Това е забранено в член 17 от Устава на ФИФА.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016