България излиза срещу Чехия в последен мач от европейските квалификации. Срещата ще се играе тази вечер от 19:00 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде пред празни трибуни, заради наказанието, което ни наложи УЕФА за расисткия скандал.

България загуби всякакви шансове за класиране на Евро 2020 през квалификациите и ще играе за своята чест и за капитана Ивелин Попов, който обяви, че това е последен двубой за него с екипа на представителния ни отбор. От друга страна "лъвовете" на Георги Дерменджиев ще гонят първа победа в този цикъл, като до момента сме с три равенства и четири загуби. Головата разлика също е отчайваща - 5:17. Тимът ни няма победа вече 12 срещи, а последният ни успех датира от 16 октомври 2018 година, когато надиграхме Кипър с 2:1.

Двубоят се превръща и в генерална репетиция за баражите за Евро 2020 в Лигата на нациите, където успяхме да се класираме. Там се нуждаем от две победи, за да достигнем финалите на континенталната надпревара.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Чехия от своя страна вече си осигури участие на първенството и също ще играе единствено за своята чест. Гостите са с 15 точки и няма как да бъдат изместени от второто място. 

Очаква се да има някои промени в сравнение с приятелската среща с Парагвай (0:1) преди дни. На вратата ще започне Пламен Илиев, а пред него в защита ще действат Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Георги Терзиев и Петър Занев. Симеон Славчев и Кристиан Малинов ще бъдат в средата на терена, а Кирил Десподов и Вандерсон по крилата. Атаката ще води Димитър Илиев, а зад гърба му ще бъде Ивелин Попов.

Треньорът на Чехия вероятно ще експериментира и ще заложи на част от играчите, които по-рядко получават шанс за изява с националния екип.

Вероятни състави:
БЪЛГАРИЯ: П. Илиев, С. Попов, Чорбаджийски, Терзиев, Занев, Славчев, Малинов, И. Попов, Вандерсон, Десподов, Д. Илиев
ЧЕХИЯ: Вацлик, Цоуфал, Члустка, Брабец, Борил, Крал, Сучек, Масопуст, Дарида, Янкто, Кръменчик

Нашата квалификационна група за Евро 2020