Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Положението с ТВ правата в “А” група продължава да е изключително тежко. Валентин Михов обяви, че днес е депозирал в БФС нова оферта за излъчване на първенството. Сумата в нея обаче е в пъти по-малка, не само от исканите от клубовете 5 милиона лева, но и от обещаните от самия него 3,5 млн. лв.

Източници на БЛИЦ разкриха, че към момента единствената телевизия, която иска да предава родния шампионат е ТВ7. Медията има опит с излъчването на “А” група от миналата година, но явно не е останала доволна от резултатите. За това говори намерението й през този сезон да предава само по един мач от кръг, вместо по два, както беше през изминалото първенство. И понеже телевизията ще наддава само за една среща, предложените от нея пари са значително занижени.

Клубовете едва ли ще останат доволни от новото развитие на нещата, но почти сигурно ще приемат офертата. За това ще натиснат "Левски", ЦСКА и Лудогорец – трите отбора, които ще бъдат излъчвани най-често. Именно те ще приберат основната част от парите в офертата, а останалите ще оберат “трохите от масата”.