Започна възстановяването на парите на участниците в неуспешното първично публично предлагане на акции на ЦСКА АД. Компанията "Елана Трейдинг", през която преминаха повечето сделки за акции на ЦСКА от днес връща парите на кандидат-инвеститорите.

Фирмата поема разходите за банкови такси при връщане на парите в банкова сметка. Необходимо е само да се попълни формуляр "Нареждане за прехвърляне на средства", намиращ се на сайта на "Елана Трейдинг" и да се изпратите на мейл: [email protected].

Фирмата няма да начислява такса за съхранение на средствата по временната емисия на ЦСКА АД. При получаване на парите в брой, инвестиционният посредник няма да начислява и такса за теглене за притежателите на акции от временната емисия на ЦСКА.

Краен срок за връщане на средствата не е предвиден, тъй като те нямат давност. Инвестиционните посредници са длъжни да съхраняват средствата, докато бъдат потърсени.

Както е известно, след неуспешната кампания с акциите, всеки закупил от тях има 3 варианта.

"Тези 5720 души ще си получат обратно парите в срок от 30 до 40 дни, както е по закон. След това имат три опции - отново да си купят акции на клуба, цената ще бъде същата - 3 лева. Втората възможност е да ги дадат като дарение, ще има дарителски фонд и третата е да ги задържат за себе си. Изборът е техен"
, заяви Александър Томов миналия месец.