ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Локомотив приема "Ботев" в пловдивското дерби днес от 14:30 часа на стадиона в парк "Лаута". Двубоят ще бъде предаван пряко по ТВ7.

Последният игран мач между двата отбора е на 31 октомври 2009 година. В досегашната история на дербито въпросният мач твърдо е на първо място по странни и скандални случки. По това време в Пловдив бяха пристигнали поредната порция италианци, които уж щяха да купуват клуба от Димитър Христолов. Като шеф се изявяваше Франческо Салерно, а спортен директор беше назначен конгоанецът Малу Мпасинкату. Бивш международен футболен коментатор към различни телевизии. В “Ботев” се пренесе и цяла колония футболисти и треньори от Италия начело с наставника Енрико Пичони. За дербито с Локомотив от 14 състезатели, изявили се на терена с жълто-черния екип, 10 са чужденци. Колкото и изненадващо да звучи, както в деня на мача, така и днес тази сборна банда побеждава с 1:0. Автор на попадението в 86-ата минута е Емануеле Морини.

6.jpg

Скандалите обаче се разиграват след края на мача. По неясни никому причини вратарят на Локомотив Кирил Акалски скача на треньора на вратарите в Ботев Лилчо Арсов. Словесната закачка прераства в размяна на тупалки. Първо бившият страж на “жълто-черните” раздаде тежки крошета на противника. Едно от тях просна Акалски на земята. От здравите тупаници на едричкия Арсов опитаха и съотборници на Акалски, включили се в мелето. Първи на помощ на вратаря на Локомотив се притича Мартин Сечков, който издебна Арсов в гръб и го повали на земята. Падналият бивш вратар на Ботев отнесе няколко шута от обезумелия Акалски. След това обаче със завидна пъргавина Лилчо Арсов се вдигна и продължи да нанася крошета, срещу когото свари. В мелето се включиха и няколко полицаи, които опитаха да приберат разгневените Кирил Акалски и Лилчо Арсов. Илко Фена от щаба на Локомотив опитва да успокои разлютения Акалски и го вкарва в съблекалните под канонада от хвърчащи бутилки, камъни, монети и други с предмети. Скандалите продължили и в тунела, но там до размяна на любезности не се стигнало благодарение на многото полицаи. От патакламата най-жестоко пострада един от помощник-треньорите на символичните гости от Локомотив, който болезнено наместваше строшения си нос край съблекалните.

БОТЕВ - ЛОКО (Пд) 1:0
1:0 Емануеле Морини (86)

БОТЕВ
: 69.Лука Бриньоли, 17.Фавио Тинаци, 29.Даниела Ола, 13.Чудомир Григоров, 3.Чиро Сириняно, 15.Джилберто Дзанолети, 23.Максимилиано Брици, 11.Иван Караманов (73-19.Димитър Витанов), 10.Емунуеле Морини, 8.Ерик Кабу (66-20.Васил Кочев), 16.Алберто Ребека (90+1-Марко Ди Паоло)
Резерви: 30.Румен Попов, 77.Илиян Йорданов, 2.Васил Василев, 6.Марко Ди Арженио, 4.Марко Ди Паоло, 20.Васил Кочев, 19.Димитър Витанов

ЛОКО (Пд):
12.Кирил Акалски, 23.Георги Мечечиев, 30.Фелисиен Сингбо, 24.Мартин Сечков, 10.Милан Милутинович, 28.Петър Кюмюрджиев (46-20.Том (68-7.Християн Попов), 26.Ангел Йошев, 11.Даксон, 15.Рафаел Шиани (72-18.Красен Трифонов), 14.Димитър Илиев, 88.Дани Кики
Резерви: 1.Стоян Ставрев, 7.Християн Попов, 18.Красен Трифонов, 3.Тиаго, 20.Том, 19.Георги Данов, 9.Георги Божилов

Пловдив, ст. "Христо Ботев"
Съдия: Николай Йорданов
Жълт картон: Ерик Кабу, Джилберто Дзанолети, Чудомир Григоров, Алберто Ребека (Ботев); Милан Милутинович (Локо)

Всички наказания след боя през октомври 2009 година
*За Ботев - 2 мача лишаване от домакинство и 12 хиляди лева глоба;
- Димитър Витанов - 4 мача и 1000 лева глоба;
- Лилчо Арсов - 4 мача и 1000 лева глоба;

*За Локомотив (Пловдив) - 1 мач лишаване от домакинство и 4000 лева глоба
- Кирил Акалски - 4 мача и 4000 лева;
- Мартин Сечков - 4 мача и 4000 лева;
- Дани Кики - 6 мача и 1000 лева

Помощник треньор на Локомотив с кръв по лицето

7.jpg

Малу Мпасинкату (бившият спортен директор в "Ботев")

4_3.jpg