ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Големият финал на шампионата по американски футбол – Супербоул, който се проведе в Лас Вегас преди 10 дни, счупи рекорда за регистрирани залози. Както е известно, Канзас Сити Чийфс победи Сан Франциско 48-ърс с 25:22 след продължение и защити притежанието на трофея „Винс Ломбарди“. Само на територията на щата на Невада са били заложени 185,6 милиона долара, с което беше подобрено предишното най-добро постижение – 179,8 милиона през 2022 г.

Американското списание „Форбс“ отбеляза рекорда, но публикува за своите читатели изключително любопитна информация. Изданието припомня познатата по целия свят максима в хазарта, че казиното или букмейкърът никога не губят.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Оказва се обаче, че що се отнася до Супербоул, има два случая, в които бетинг компаниите са от губещата страна. Откакто се води официална статистика на залозите за големия финал на шампионата по американски футбол през 1991 година, букмейкърите са губили пари само през 1995 и 2008 г.

През 1995 г. Сан Франциско 49-ърс побеждава Сан Диего Чарджърс с убедителното 49:26. Преди мача тимът от Сан Франциско е фаворит на букмейкърите и крайният резултат потвърждава тези очаквания. За мача са заложени 69,59 милиона долара. Масовите залози за 49-ърс и успехът на отбора на Супербоул в крайна сметка носят на букмейкърските компании загуби в размер на 396 674 долара.

Комарджиите в САЩ залагат 92,1 милиона долара за Супербоул през 2008 г., когато Ню Йорк Джайънтс изненадващо побеждава фаворита Ню Инглънд Пейтриътс със 17:14. Резултатът и високите коефициенти за някои събития в срещата, който в крайна сметка се случват, се отразяват на бетинг компаниите. За този мач те регистрират загуби в размер на 2,57 милиона долара.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!