ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Английската футболна асоциация ще започне разследване на подозрителни залагания, свързани със жълтия картон на защитника на Оксфорд Киърън Браун, при загубата на тима от Арсенал. "Артилеристите" спечелиха с 3:0 срещу тима от Лига 1 в срещата от турнира за ФА Къп след гол с глава на Мохамед Елнени и две попадения на Еди Нкетия.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Подозренията са свързани с жълтия картон на защитника на Оксфорд Киърън Браун, информира "Дейли Мейл". 24-годишният футболист получи картона в 59-ата минута след нарушение срещу Нкетия. Това беше единственият картон в срещата.

"Дейли Мейл" твърди, че ФА разполага с доказателства относно предполагаема корупция, включително телефонни съобщения преди началото на двубоя, които твърдят, че Браун ще получи картон заради залагания. В една от кореспонденциите се виждал фиш за залог, в който са поставени около 200 паунда за жълт картон на Браун при коефициент 8 към 1.

Футболната асоциация е наясно със случая и ще го разследва, пише "Ройтерс".

"Оксфорд Юнайтед може да потвърди, че е бил уведомен за конкретно обвинение за нередовни залагания около нашия мач за ФА Къп срещу Арсенал в понеделник вечерта. Клубът ще сътрудничи изцяло на разследването и докато то продължава, не сме в състояние да даваме повече коментари", се казва в съобщението на Оксфорд Юнайтед.

Част от тима е бившият нападател на ЦСКА Яник Вилдсхут, който срещу Арсенал се появи в игра като резерва.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК