Ботев (Враца) приема днес от 17:30 часа ЦСКА 1948 в първи мач за пролетта. Очакваше се, че врачани ще са коренно променени с оглед многото чужденци, които се спрягаха и пробваха от отбора през зимната пауза, но в крайна сметка това няма да е така. 

До голяма степен гръбнакът на тима бе запазен, а Даниел Моралес определено надгради по време на лагера в Албания. Той обаче няма да може да разчита на перлата в селекцията – колумбийския нападател Браян Переа (28-годишен), който е бивш играч на Лацио, пише "Тема Спорт". С "орлите" от Рим той има гол срещу Лудогорец за Лига Европа през пролетта на 2014 г. 

Ботев (Враца) обаче не успя да уреди документите му навреме, както и на бразилския централен защитник Луис Фелипе да Соуса Соарес, който има и италиански паспорт. Същото важи и за колумбийския вратар Федерико Бариос. Тримата се очаква да са на линия за визитата на ЦСКА в следващия кръг - на 25 февруари (петък).

Вчера обаче Ботев картотекира португалския нападател Карлос Джало Со. Той все пак ще остане на пейката днес, защото се присъедини по-късно. На върха на атаката ще е друг нов – алжирецът с френски паспорт Мохамед Бентахар.

В редиците на ЦСКА 1948 пък се очаква изненада. На вратата почти сигурно ще започне Иван Караджов, който пристигна от Арда тази зима, а Даниел Наумов ще остане на пейката. 

Преди мача и двата отбора имат по 19 точки. ЦСКА 1948 е десети в класирането, а Ботев е на 12-ата позиция.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022