Напусналият изненадващо Ботев (Враца) Христо Янев обясни мотивите за решението си. Специалистът успя да спаси тима от изпадане от елита, но въпреки това двете страни се разделиха.

Изненадваща раздяла в родния футбол!

Янев говори пред официалната страница на Ботев (Враца) във "Фейсбук":

- Г-н Янев, Ботев изпрати емоционален сезон, като в края успяхте, всички заедно, да запазите елитния статут на отбора. Раздялата с вас изненада много хора, може ли да отговорите защо се стигна дотам?
- Наистина сезонът бе емоционален и напрегнат. Напрежението бе доста голямо. Аз искам да оставя добър спомен в отношенията с ръководството. Благодарен съм за възможността, която получих, колкото и трудна да беше целта. Това беше една възможност за мен да се докажа.

- Да разбираме, че вие пожелахте да се разделите, ако да, защо?
- Да, имам нужда от малко почивка, имам нужда да остана сам с мислите си и да направя следващата крачка, като приема ново предизвикателство на друго ниво.

- Какво беше желанието на ръководството?
- Желанието бе да остана и да работим заедно с една единствена цел – да променим облика на отбора и Ботев да има по-високи цели през следващия сезон. Идеите на ръководството бяха да се залага на млади български играчи и да ги развиваме. Ръководството искаше да остана на всяка цена, но в крайна сметка преценката е тази. Искам да отбележа, че в лицето на Вангел Вангелов, открих перфектния ръководител, който ме спечели с човешкото си отношение и коректност. Все пак искам да кажа, че не казвам „сбогом“, а „довиждане“ и не изключвам възможността пътищата ни отново да се засекат.