Треньорът на Ботев (Враца) Веселин Великов очаквано изрази задоволството си след победата с 1:0 срещу Септември (София), която остави тимът му в елита.

„Мисля, че през целия мач бяхме по-добрият отбор. Поздравявам момчетата. Не съм гледал положението за дузпата, но щом съдията даде дузпа, значи е дузпа. Създавахме положения, не успяхме да ги реализираме. Най-важното е, че запазихме мястото си в Първа лига. Чисто футболно по-различен беше мачът с това, че напрежението беше в нашия отбор. Отрази се по някакъв начин, защото не успяхме да вкараме положенията си", сподели Великов след мача на стадион "Славия".

„На първо време нашият отбор ще трябва да говори с тези момчета, които им изтичат договорите. Вече с някои от тях започнаха разговори. Мисля, че гръбнакът ще се запази. Не ни трябват повече от 3-4 нови попълнения. Много от момчетата изчакваха да видят този мач как ще свърши. Този мач доказа, че има хляб в нашия отбор. Нашият отбор е с най-малкия бюджет в Първа лига. Имаше много преломни моменти. Ако бяхме били Ботев (Пловдив), щеше да е друго. Това е футболът, велика игра е. През следващия сезон ще искаме отборът да печели точки, което е най-важното за нас и ще се надяваме да не треперим до последния кръг“, добави наставникът на врачани.