Старши треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез определи шансовете на тима му с бившия му такъв Жрински Мостар в двубоя от Лигата на Конференциите на 50/50. Специалистът за пореден път изтъкна, че очаква неговите футболисти да играят умно и направи комплимент на хърватския отбор.

"Всичко е наред, всички играчи, освен Антъни Уджа и Андрей Йорданов, са с нас. Никола Илиев след вирус се завърна и се подготвяме нормално за мача. За мен повече психически е много да изиграем 8 мача на този етап от стадиона, има напрежение, физически мисля, че няма проблем. За мен е по-важно всички да бъдат здрави. Нямахме късмет с Антъни Уджа и Андрей Йорданов, тези мачове ще ни помогнат в бъдеще", започна Керкез.

"Жрински е добър отбор, с опит, повечето им играчи останаха, имат опит в Европа, играят добре, ще бъде трудно, но мисля, че шансовете са 50/50. Трябва да вярваме в себе си и да можем да изиграем два мача, после ще видим какво ще стане. Самоувереността помага в такива мачове. Познавам Жрински Мостар, знам всичко за тях, говоря много за тях с мои приятели, много неща ме свързват с този клуб, много съм ентусиазиран", добави той.

"Няма да е лесно, трябва да изиграем два добри мача и по-добрият да продължи. Бях една година в Жрински, това беше хубав период, след който клубът израсна. С предходния им треньор съм играл в Риека. Уважавам ги, искам и двата отбора да продължат, но това не е възможно. Анализирали сме ги, опитен отбор са, знаят как да се защитават и атакуват. Гледахме последните им два мача срещу Браво", разкри босненският специалист.

"Трябва да вярваме в качеството си. Ако играеш добре, имаш по-голям шанс да победиш, но ние се нуждаем от добър резултат, трябва да се фокусирани и да играем умно. Трябва да играем добре и в двата мача. Много е важно как ще изиграеш този тип мачове. Жрински беше по-добрият отбор в миналия кръг, Браво имаше шансовете си, имаше добър резултат от първия мач, но Жрински има повече опит. Когато играеш пред 3-4 дни, натрупваш опит, какъвто Жрински има", продължи Керкез.

"Не знам дали е предимство, че сме първо домакини, важно е да постигнем добър резултат. Победата е много важна. Какъвто и да е резултатът, има още един мач, така че имаме шанс. Винаги съм щастлив, когато привличаме добри играчи. Когато видя добър футболист в съблекалнята, винаги ще бъда щастлив", завърши Душан Керкез.

Мачът Ботев (Пд) - Жрински Мостар от третия предварителен кръг на Лига на конференциите е в четвъртък (8 август) от 21:00 часа на ст. "Христо Ботев".

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024