Бившият кмет на Пловдив и настоящ депутат Славчо Атанасов изказа огромната си болка от историческата загуба с 0:6 на любимия си Ботев в дербито с Локомотив. Той написа прочувствен коментар във "Фейсбук":

"Ботевист съм от четири поколения. Дядо ми ме е завел за първи път на стадиона, когато съм бил на три години. Имам чувството, че тези момчета не съзнават каква фланелка носят. На един велик клуб, който е премазвал на терена вечните колоси Барселона и Байерн Мюнхен. Това е отбор, който накара футболен гений като Дитер Хьонес да падне на колене в центъра на терена след края на мача, да вдигне ръце към небето и да се прекръсти, благодарен на Бог, че са оцелели от ада в Пловдив. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

 Легенда на футбола изригна пред БЛИЦ: Такава далавера и Иван Костов не е правил! 

Когато облечеш тази фланелка, тя изгаря. Не можеш да загубиш от вечния съперник с шест гола. Да, Локомотив в момента е по-добрият отбор, но това, което ме вбеси е бездушната игра. На терена сякаш не бяха мъже, а нескопосани балерини. Прав е Крушарски, че и той, ако беше вътре, щеше да ни вкара гол. 

Иначе, стадионът ще стане. Ще стане, в името и паметта на Чико, Гошо Славков, Виден Апостолов и всички легендарни футболисти, които сега се срамуват около Бог на небето. Ще стане и за вярната ни публика. Ще стане, защото това просто е Ботев (Пловдив). Велик клуб. Иначе, поздравления за Локомотив и се гответе за реванш. На всички ботевисти: "Горе главите, Ботев е вечер!".

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството

 

Ботевист съм от четири поколения. Дядо ми ме е завел за първи път на стадиона, когато съм бил на три години. Имам...

Публикувахте от Славчо Атанасов в Понеделник, 30 ноември 2020 г.