ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Общинският съвет в Пловдив не подкрепи предложението за отпускане на пари за цялостното довършване на стадиона на Ботев - "Христо Ботев". На днешното заседание 12 съветници бяха "за", 13 "против", а 19 гласуваха с "въздържал се".

Вчера строителят на спортното съоръжение Илиян Филипов се договори с кмета Здравко Димитров и общински съветници да бъде подготвено искане за авансово плащане на 5 млн. лв. по анекса, сключен между фирмата изпълнител и Община Пловдив.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

То беше направено днес в извънреден порядък от председателя на групата съветници на "Кауза България" Едуард Сарафян в залата при обсъждане на отчета за 2022 г. и план-сметката за 2023 г. за разпределение на средствата за Младежки дейности.

Аргументът за отпускането на средствата за "Колежа" е - цялостно завършване на строителството, покривната конструкция и лицензиране на спортното съоръжение.

Вносителят предложи 5 158 646,40 лв. да се дадат от бюджета за 2023 г., като сумите ще се вземат от предвидените в общинската хазна суми за индексации на други строителни обекти, изграждани по Оперативните програми, сред които детски заведения.

По думите на заместник-кмета Георги Титюков, в общинския бюджет са били предвидени 20% за индексация, но на практика има "свободни" средства, тъй като 15% се осигуряват от държавата и само 5 на сто от общината. Намаляват се единствено сумите за отчуждаванията и спортните площадки. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!