Ботев (Пловдив) стартира кампания "От класната стая на Колежа". "Жълто-черните" ще поканят училища в Пловдив и областта да посетят мачове на реконструирания стадион "Христо Ботев".

"Ботев и град Пловдив са неизменно свързани през всичките 111 години от съществуването на най-стария футболен клуб. Любовта, предавана от поколение на поколение, кара млади и стари да се стичат към Източен 10 в продължение на десетилетия", написаха от клуба и добавят:

"Кампанията, насочена към учениците и техните учители в града на седемте тепета, цели да засили интереса на подрастващите към любимата игра и любимия отбор на пловдивчани.

В предстоящия мач срещу Локомотив (София), от Ботев (Пловдив) се обърнаха с покана към три училища - СУ Св. Паисий Хилендарски, ОУ Алеко Константинов и ОУ Васил Левски.

Интересът към "От класната стая на Колежа" е огромен - над 1000 ученици и родители, както и техните учители, заявиха желание да посетят мача на стадион "Христо Ботев".

Във вторник, малчуганите и техните учители получиха билетите за срещата със столичните "железничари". Лично Хидайет Ханкич и Атанас Чернев посетиха трите училища, носейки "жълто-черна" радост за малките пловдивчани.

Двамата футболисти бяха посрещнати с огромна еуфория от малките ученици и техните учители. Стотици автографи и снимки, много усмивки и пожелания за победи и успехи съпътстваха срещите на футболистите с малчуганите.

Кампанията ще продължи и в предстоящите домакински срещи на Ботев (Пловдив). Вратите на стадион "Христо Ботев" са отворени за всеки, а завръщането в "жълто-черния" дом е сбъдната мечта за всички ботевисти и пловдивчани".

ВИЖТЕ СНИМКИ!

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023