Промоутърът на световния шампион по бокс на на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн, разкри защо офертите за евентуален британски сблъсък между неговия клиент и Тайсън Фюри са по-примамливи от чужбина. Както е известно и най-добрият българско боксьор Кубрат Пулев преговаря с Джошуа като основен претендент за титлата на IBF, а основният спор е за това дали двубоят да се проведе в Англия или някоя арабска страна.

"Правителството ни не инвестира в организиране на големи събития във Великобритания, просто защото няма такава нужда. Тук всеки уикенд се провежда футболен мач от Висшата лига, на който се продават между 50 и 80 хиляди билета. В други държави като Нигерия, Конго, Китай, Саудитска Арабия, Катар и Абу Даби, правителствата и министерствата на туризма разполагат с огромни бюджети, които биха изразходвали за привличане на важни събития. Така те показват своята страна пред света като интересно място за туризъм", обясни Хърн по-сериозните оферти от чужбина.

"Някой ми писа снощи: "Как, по дяволите, Саудитска Арабия, Еди? Кой го е грижа за парите? Не бъди толкова алчен, просто уреди боя в Англия". Но аз ще отида при момчетата и ще кажа: "Момчета, можете да спечелите по 150 милиона долара за битка в Саудитска Арабия или по 40 милиона за битка във Великобритания". Замислете се. Ако разликата беше 10 милиона, окей, но вече не е така. Когато се бият на друго място, получават два пъти повече. Невъзможно е да игнорираме това“, добави агентът.