Президентът на федерацията ни по бокс Красимир Инински изрази признателността си към треньорите и състезателите за успешното представяне на Олимпиадата в Париж и ги нарече “герои, от които подрастващото поколение има нужда”.

"Оставиха сърцата си на ринга. Искам да благодаря на треньорите и състезателите за раздаването. Всички видяха, че имаше спорно съдийско решение на Хавиер, всички видяхте скандала със съперницата на Светлана Каменова. Благодаря за това, че си вършите по най-добрия начин работата и карате България да се гордее с вас. Вие сте прекрасен пример за подрастващото поколение, което има нужда от герои като вас”, започна Инински в Пресклуб "България", където беше заедно с Хавиер Ибанес и Жоел Арате.

"Хавиер спечели световна титла в България, а и стана олимпийски шампион за младежи. За това в Париж му беше втора олимпиада. Когато видиш сълзите в очите на треньора - това ни прави по-силни, ние сме едно семейство, трябва да се подкрепяме и в добро, и в лошо", коментира Инински.

"World Boxing е новата организация, която може би ще набере сила и нови членове и ще бъде включена в програмата на Лос Анджелис 2028. Ние ще постъпим както трябва - дипломатично. Ние се чувстваме обрани и е изключително трудно да се вдигне състезател след такъв обир. Виждате, че Жоел плаче, аз също плаках в ръцете на Христо Стоичков, но това е - трябва да се вдигнем и да сме още по-силни", заключи Инински.