Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински подкрепи Светлана Каменова след скандалната ѝ загуба на четвъртфиналите на олимпийския турнир в Париж. Той беше в залата заедно с шефа на БОК Стефка Костадинова.

"Подкрепям на 100 процента Светлана Каменова и нашите треньори. Тя не заслужаваше това, което й се случи. Заставам и зад официалните позиции на Българския олимпийски комитет и Министерството на младежта и спорта. Заставам зад нормалността в спорта и живота като цяло!", заяви шефът на родния бокс.

След края на двубоя треньорът на Светлана също побесня, заявявайки, че "съдиите правят каквото си искат" и, че "мачът е бил нареден".

Българската федерация по бокс изрази възхищението си от Светлана Каменова Станева с официално съобщение до медиите. 

"Шапки долу пред Светлана Каменова! Светлана Каменова остави сърцето си на ринга в Париж. Европейската ни шампионка даде максимума в една нечестна битка с представителя на Тайван Лин Ю-тин. И въпреки че бе много по-добрата на ринга, трябваше да приеме решението – да заеме пето място в категория до 57 килограма на Олимпийските игри. Националката ни се хвърли в битката още от първата секунда, като вкара няколко много точни попадения, на които Лин отговори с чести клинчове и мръсна игра. Въпреки че стоя значително по-добре обаче, Светла изостана в картите с 2:3 гласа в рунд, който видимо бе за нея. Във втората част борбата на нашето момчиче със съперника продължи, като тя не отстъпи нито за секунда, въпреки провокациите от другата страна. За съжаление изглежда реферите бяха решили друго, като Каменова изостана с 0:3 в картите. Тя се хвърли да търси боя до последно, а тайванският боксьор бягаше от срещата. И въпреки страхотната си игра, Каменова така и не получи подкрепа от съдиите", написаха от федерацията.