Световният шампион по бокс в свръхтежка категория във версиите WBA, WBO, IBF и IBO Владимир Кличко нае допълнителна охрана до мача с Кубрат Пулев, който е на 6 септември в Хамбург.

Украинецът е притеснен от постоянните набези на Шанън Бригс, който първо нахлу на тренировката му, а преди два дни двамата замалко да стигнат до бой в ресторант в Холивуд.

Случката принуди Кличко отново да наеме охранителите, които отговаряха за сигурността му по време на подготовката му за мача срещу Дейвид Хей през 2011 година.

"Владимир е изплашен до смърт. Всичко това го разконцентрира и го вади от равновесие", коментират из социалните мрежи приближени до украинеца.

Дали това обаче не е част от постановката? Според сайта "Файтингнюз" всичко е театър. Според изданието 42-годишният Бригс е дал на Кличко 100 000 долара, за да инсценират скандалите с цел реклама и възраждане на кариерата.

"Доста нескопосан ход да съживиш кариерата си. Тези пари можеха да отидат за подготовка или за нещо смислено, вместо да се дават за евтин спектакъл", коментират специалисти.