Украинският боксьор Владимир Кличко даде интервю за германската телевизия „RTL“ за предстоящи си мач с Кубрат Пулев. Както е известно, Кличко ще защитава в събота (15 ноември) световните си титли срещу българина. Първоначално двубоят му с Кобрата трябваше да се състои на 6 септември, но беше отложен заради контузия на украинеца.
 
В момента съм напълно здрав, така твърдят докторите. Исках да изчакам с възстановяването, за да не се повтори контузията. Подготовката ми мина по същия начин. Трениран съм така, че да спечеля. Отлично съм подготвен. Въпреки че имах само 6 седмици за подготовка, което по-малко отколкото преди контузията. Надявам се, че ще бъда в добра кондиция за мача,“ заяви Кличко
 
Излизам срещу съперник, който е уверен в себе си. Но аз съм подготвен. Вярвам, че Пулев все още не е натрупал достатъчно опит, но има воля. Показа на пресконференцията преди време, че е силно самоуверен и не мисли за загуба, а гледа единствено да победи. В ранглистата той е много високо. Победи момчета, които може би са дори по-добри от мен. Като Димитренко, Устинов... В тези мачове той се представи добре. Кубрат Пулев има и доста добра аматьорска кариера. До момента няма загуба на професионалния ринг. Усещам, че той наистина не се страхува и не се притеснява“, впечатлен е украинецът.
 
Българинът има много добра техника. Левият му прав също е стойностен. Добър е от дистанция, което го прави трудно достижим. В мача му с Травис Уокър той така и не загуби линията си на бой и в крайна сметка спечели. Вярвам обаче, че той не е забравил кой е шампионът. Пулев ме познава много добре. Треньорът му е много опитен и съм сигурен, че с бившия ми наставник Фриц Здунек са изготвили добра тактика, което базирана изцяло върху силните му страни. Наистина съм развълнуван да видя какво ще ми представят“, допълни световният шампион.
 
Не искам да говоря предварително. Ще говоря на ринга. Ако успея да го нокаутирам – добре. Ако се стигне до дълъг мач, така да е. Важното е да продължа успешно да защитавам титлите си на ринга“, завърши Владимир Кличко.