Кубрат Пулев проведе откритата си тренировка в "балона" в Лондон и даде интервю за "Скай Спортс" преди мача с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория на бокса. В него Кобрата сподели, че се готви за най-важната битка в живота си и иска да я спечели, защото да стъпи на върха не е само негова мечта, но и на баща му.

На 12 декември, в "Уембли арина", за трети път в рамките на шест години Кубрат ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Събота е големият ден за мен! Най-важният в кариерата ми и в моя живот. Тренирам за него от 12-годишен. На 14 години за първи път станах шампион на България. Бях 48 килограма. Голямо момче!... Това е моята мечта. Мечтата и на баща ми. А сега съм тук, чувствам се много добре, страхотно, силен съм и се надявам да спечеля."

"Желая тази победа, защото това е световната титла и искам да я спечеля първо за баща ми, второ - за моята страна, за моя спорт, за българския бокс. Тя няма да е само за мен!"

"Вярвам, че съм по-добрият боксьор, макар че е трудно да се каже. Може би с малко, но това малко всъщност не е чак толкова малко."

"Никога не съм попадал в такава ситуация. Надявам се обстановката в света да се подобри. Сега разполагаме с ограничено време, в "балона" сме, но пък тук ми харесва. Бих казал, че всички са много мили. Можем да тренираме, да релаксираме. Харесва ми."

"Мачът със сигурност ще бъде интересен. Не само за всички българи, а за целия свят. Ще гледат. Аз съм готов. Знам, че настъпи моето време. Искам тази битка. Държах на нея и чакам толкова дълго време. Две-три години! Казвам на феновете, че през 2017 г. не се страхувах, просто имах контузия. Сега обаче съм тук и обещавам на хората, че ще постигна целта.", заяви Кобрата.