Кубрат Пулев е готов за битката с Франк Мир, която е след броени часове. Триъгълен ринг, отворени ръкавици, 9 рунда по 2 минути и позволени удари от ММА - това очаква Кобрата в галавечерта "Triad Combat" в Арлингтън, Тексас.

За пръв път в кариерата си Пулев ще участва в двубой, включващ правила и на бокса, и на ММА. На кантара снощи прехвърчаха искри между българина и американеца, който е бивш шампион на UFC в тежка категория. 

Припомняме, че галата с участието на Кобрата е в неделя сутрин от 3:00 часа българско време. Главният мач е именно между българина и Франк Мир и се очаква да започне около 6 часа. Преди тях ще има още шест битки. 

"Знаете, че преди боксови мачове винаги прехвърчат искри. Всичко е игра на нерви, на психически атаки, които са важни. Въпреки че той не ме поздрави, аз се опитах да го поздравя. Смятам, че предварително взех лек психически превес", каза той при включването си в "Taзи събота" по bTV.

"Стратегията е горе-долу ясна. Смятам, че е нов спорт, но в крайна сметка този боец ни е познат, разучихме го, направихме стратегия, която се надяваме да бъде успешна. За мен "жълти" подробности не са важни, те си касаят лично него. За мен е важна самата му спортно-физическа подготовка и какъв тип е като боксьор. Личните му отношения не са важни. По-важно е, че аз съм готов, аз съм здрав. Контузията ми още отпреди мача с Джошуа отшумя. Чувствам се готов, здрав съм, на правилното място. Трябва да имам мачове, за да държа рутината. Радвам се, че съм тук, че съм на това огромно събитие. Хората в Америка искат да видят такъв тип шоу, съревнование между различни видове бойни спортове. Смятам, че ще стане хубаво събитие с хубави мачове. Тук са съпоставили бокса с ММА, направили са го да е супер интересно за хората и все пак се радвам, че в крайна сметка има българин на такова ниво"

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Пулев все още не е решил под съпровода на каква музика ще излезе на триъгълния ринг. 

"Не съм бил на концерт на "Металика" досега. По принцип не ги слушам, но някои от песните им са уникални, силни, зареждащи. Аз се радвам. Голямо е събитието. Не знам гайдата дали ще отива на "Металика" и на цялостната концепция. Знаете, че винаги обичам да прославям българското, да промотирам България, а българите по света да се заредят, хората в България да добият още повече самочувствие, защото имаме нужда като нация и народ", каза Пулев.

Той разясни, че в началото се е чувствал странно с новия тип ръкавици. Различно е и времетраенето на рундовете, което предвещава напрегната битка.

"9 рунда по 2 минути. По принцип в професионалния бокс е 12 рунда по 3 минути. Времето е малко по-кратко, но самият ринг е изключително малък. Самата битка ще бъде доста по-интензивна. Ще има клинчове и "по-мръсен" бокс. Горе-долу така го отчитам. Беше ми много трудно в началото с ръкавиците. Те са малки, пръстите са отвън. Боксът е класа, спорт с много голяма история. Да преминеш от боксовите ръкавици, които запазват юмрука, към тези, при които при всеки един удар човек може да си счупи ръката, да не говорим за на противника главата, ребрата... Но светът отива натам. Хората искат зрелище, емоция и тези спортове им ги дават", каза Кобрата.

Неотлъчно до него ще бъде брат му Тервел Пулев, каквато е и традицията в семейството.

"Всичко започва и тръгва от семейството - как хората са възпитани, как децата израстват. Това на по-късен етап се отразява в тяхното развитие, начина им на живот и отношенията и уважението между тях. Ние така сме възпитавани - да бъдем един до друг, макар че нито брат ми е лесен човек, нито аз съм, много пъти сме се карали. Но той е винаги до мен, аз съм винаги до него, колкото и да се караме, колкото и да спорим, колкото и да сме различни. Той е до мен, екипът е до мен, сплотени сме и трябва да направя най-важното - да донеса успехи на мен, на България, на българите на стадиона, на българите в България, които ще ме подкрепят. Обичам ги искрено", добави българският боксьор.