Две седмици преди да излезе отново на ринга Кубрат Пулев вече заема пето място в ранглистата на Световния боксов съвет. Новината съобщава официалната страница на една от най-престижните федерации за професионален бокс на планетата - wbcboxing.com.

Кобрата, който има 20 победи в 21 мача (11 от тях с нокаут) като професионалист, е допуснал само четирима пред себе си в подреждането - Александър Поветкин (Русия, №1), Антъни Джошуа (Великобритания, №2), Вячеслав Глазгов (Украйна, №3) и Бърмейн Стивърн (Хаити/Канада, №4). Носител на пояса на Световния боксов съвет е Дионтей Уайлдър (САЩ), допълва официалната страница на българина във "Фейсбук".

На 5 декември в най-новата зала на Хамбург - INSELPARKHALLE Пулев ще се боксира отново в рамките на последния месец и половина. Името на съперника му ще стане ясно в близките дни. Със сигурност в ъгъла му край ринга обаче ще бъде Ули Вегнер. Опитният треньор, който през февруари пое подготовката на Кобрата, най-после е възстановен от операцията, която претърпя заради скъсан ахилес.

Гала-вечерта, организирана от промоторската компания "Зауерланд" носи името "Back to the roots" ("Обратното към корените" - б.а.). Билетите за нея вървят с цена между 19 и 177 евро в интернет и могат да бъдат закупени от следния линк: http://www.hamburg.de/ticket?key=1516638%2468219.