Интелектът не е най-силната черта на Кубрат Пулев и това пролича с кристална яснота по време на коментара му на двубоя за световната титла между Джошуа и Анди Руис-младши.

Докато с мъка си проправяше път между „сложните“ изречения, в които успяваше да повтори една дума цели три пъти, Кобрата пусна и една простотия. Нарече Антъни Джошуа – „дърво“. Да наречеш „дърво“ един олимпийски шампион, който през целия мач не спря да се движи около съперника си на ринга и го победи с мисъл и тактика, е също толкова оригинално, колкото да се сбуташ с някой комплексар в чалготеката.

Не искам да си мисля, че Кобрата не знае каква е разликата между дърво или дърводелец, или че той просто олицетворява второто. Но веднага се сещам как Кобрата внезапно се оплака от болки в рамото точно преди мача му срещу  „дървото“ Джошуа.  Докато слушах лакърдиите на Кобрата в съзнанието ми изникна една от незабравимите мисли на Е. М. Ремарк – „Колкото по-примитивен е човек, толкова по-високо мнение има за себе си“. А егото на Кобрата е много по-високо от нивото на Айфеловата кула, мисловното едва ли.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Разбира се на ринга не е толкова приятно, колкото да се отпуснеш в мекото сепаре на фолк ритмите, но и меките кресла в телевизионното студио не са чак толкова отвратителни, когато може там да покажеш боксовите си познания.

Докато говориш как един световен шампион, който е носител на ордена на Британската империя е „дърво“, обаче трябва да си даваш сметка, че те слушат много млади фиданки, които попиват всяка твоя дума. Всички си спомнят и обидите, които изръси срещу Кличко и какво последва в двубоя помежду им.

Един боксьор говори с крошетата и ъперкътите си на ринга, а не в ефира или на дансинга. България е дала на света легенди като Серафим Тодоров и Ивайло Маринов, които въпреки титлите си не се посвениха да обиждат съперниците си. И мястото им в историята е запазено. От Кобрата зависи дали най-накрая ще ни зарадва с победа над боксов колос или името му ще потъне във фолклора.
Ивайло КРАЧУНОВ