Мениджърът на Кубрат Пулев - Хаген Дьоринг даде специално интервю пред "Тема Спорт". В него той говори за ситуацията около мача на Кубрат Пулев с Вла­димир Кличко за световните му титли. Представи­телят на агенция "Зауерланд" сподели мнението си относно срещата на украинеца с Алекс Леапай, кактои защо шампионът избягва да се качи на един ринг с 33-годишния софиянец.

- Г-н Дьоринг, каква е ситуация­та около мача между Кубрат и Кличко? Ще избяга ли Владимир от него?
- От IBF отказаха да има уни­фициращ мач за всички титли между Кличко и Стибърн. Те ис­кат да се състои първо срещата между него и Кубрат. На този етап това се знае. Следващата седмица моят колега г-н Майер ще пътува до Ню Джърси, за да проведе разговори с хората от IBF. Към момента знам, че съвсем скоро ще има двубой между Пулев и Кличко.

- Появи се информация, че Дионтей Уайлдър може да се откаже от мач със Стивърн сега, за да има все пак обединяващ такъв с Кличко. И ако направи това, ще получи 10 милиона долара...
- Да, и аз четох това. Не знам дали е така. Знам само, че IBF няма да поз­воли на Кличко да избяга от мача с Кубрат. Информацията ми е, че от федерацията искат двамата да се срещнат в най-скоро време и първо той ще трябва да защи­ти своите титли срещу Пулев. Това обаче не е в мои ръце. Тряб­ва да изчакаме и да видим какво окончателно ще кажат от WBC и IBF. Вярвам, че Владимир ще бъде задължен първо да приеме предиз­викателството от Кубрат.

- Бяга ли Кличко от Пулев?
- Разбира се. Той не иска да се бие с Кубрат. Това е ясно на всички. Кличко знае, че може да бъде победен от Пулев и именно затова иска да избегне подобна среща. Това не е тайна и всички в този бизнес знаят, че на­шето момче може да стане свето­вен шампион.

- Страх ли го е Владимир, или става въпрос за пари?
- Не, в никакъв случай не говорим тук за пари. Той просто знае, че може да падне. Кличко винаги си търси лесни съперници.

- Като Леапай?
- Да, абсолютно.

- Какво мислите за този мач?
- Това не беше мач, а позор за бокса. Такива срещи не могат и не трябва да се провеждат за све­товни титли. Никой не иска да гледа подобно нещо и никой не си плаща за това.

- Последните слухове са, че ако се стигне до среща между Кубрат и Владимир, тя ще бъде в Хамбург...
- Ще трябва да изчакаме. Според мен ще се стигне до търг, за да се организира този мач. Не знам кой ще го спечели, за да може да гово­рим реално за град, в който ще се проведе.

- Кубрат Пулев ли ще е първият сериозен съперник на Кличко за последните три години?
- Със сигурност. Точно затова той не иска да се бие с Кубрат.

- Избира ли си Владимир съперни­ците?
- Очевидно е, че е така. В проти­вен случай нямаше да има подобни позорни мачове като с Леапай.

- Смятате ли, че от междуна­родните федерации го закрилят и одобряват подобни срещи?
- Ще видим, ще си покаже от ре­шението на IBF. Наистина не мисля, че оттам ще позволят на Кличко да си избере още един лесен начин истина чака от много време, за да стигне до този мач.

- Не изглежда нормално толкова време да бъде избягван.
- Да, но явно може да се случи. Когато някой има толкова много титли, има много претенденти. Тук обаче сте прав, че толкова дълго време - две години, наистина не е нормално.

- Може ли да се стигне евенту­ално до междинен мач на Кубрат до този с Владимир?
- Ще видим. Нека първо да кажат кога ще се състои този сблъсък и тогава ще решим как да процеди­раме. Надявам се, че именно след­ващият мач на Пулев ще бъде с Кличко и той няма да избяга отно­во от него.