Специалисти по разчитане на думи чрез отварянето на устата на човек дадоха отговор на въпроса, който мъчеше феновете на бокса цяла сутрин.

Всички, които видяха видеото, в което Тайсън Фюри поздравява и дори целува по главата Олександър Усик след победата на украинеца в мача между двамата в Рияд, се питаха какво е казал Циганския крал.

Според специалистите, Фюри е казал само една дума и тя е „воин“ (warrior) в краткия миг, в който двамата се видяха в центъра на ринга. Двамата боксьори демонстрираха уважението си един към друг въпреки изморителния 12-рундов двубой и се съгласиха да проведат реванш през октомври.

Припомняме, че през изминалата нощ Олександър Усик победи Тайсън Фюри с разделено съдийско решение и стана носител на всички шампионски пояси в свръхтежката категория – тези на Световния боксов съвет (WBC), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO).

Така 37-годишният украинец стана първият абсолютен световен шампион от 25 години. За последно подобно нещо беше постигано от британеца Ленъкс Люис, който е носител на всичките възможни шампионски пояси в периода между ноември 1999 и април 2000 година.