С побой преди мегасблъсъка с Владимир Кличко бе заплашен българинът Кубрат Пулев, пише "24 часа", цитирайки "Шпорт Билд".
 
Атаката идва от 42-годишния Шанън Бригс, който на няколко пъти вече скочи на бой на Кличко, обявявайки се за по-добър от него.
 
Бригс планира да се появи на пресконференцията преди двубоя между Пулев и Кличко и да свали българина на пода, след което да заеме местото му като претендент за титлата на 6 септември.
 
"Аз съм истинският противник на Владимир. Той трябва да свикне с тази мисъл. Ще го преследвам, докато не ми се даде шанс да премерим силите си. В най-добрата форма на живота си съм. Светът ще види това. Ще уредим сметките си като на улицата. Купувайте си билети, в Хамбург ще гледате Бригс срещу Кличко", заяви чернокожият боксьор.

Възможно е действията на Бригс да са хитър ход за отвличане на вниманието на Пулев от битката с Кличко.

Атаките на Бригс спрямо Кличко преди време предизвикаха съмнения за действие по сценарий, тъй като винаги имаше човек, който заснемаше нападките на 42-годишния ветеран на публични места. Появиха се дори предположения, че Бригс е платил на Кличко за цирковете с намерението така да възроди кариерата си.