Световният шампион в тежка категория за професионалисти Владимир Кличко няма никакво намерение да излиза на ринга срещу Шанън Бригс, въпреки всичките нелепи опити на американеца да му привлече вниманието. 42-годишният Бригс постоянно преследва украинеца, а върхът на целия цирк бе преди няколко дни, когато двамата се сдърпаха в ресторант във Флорида. По-рано пък Бригс нахлу в залата по време на тренировка на Кличко, пробвайки да го предизвика

Както вече съобщихме, появиха се сериозни съмнения, че всичко това е постановка? Според сайта "Файтингнюз" изцепките на Бригс са театър. Изданието твърди, че той е дал на Кличко 100 000 долара, за да инсценират скандалите с цел реклама и възраждане на кариерата.

В продължение на няколко дни украинецът отказваше да коментира случая, но все пак се нави да говори пред "Билд".

"Бригс не е опция за мен. Фокусирал съм се напълно за защитата на титлите ми срещу Кубрат Пулев на 6 септември", каза Кличко пред "Билд".

Мениджърът на Владимир - Бернд Бьонте, пък вече си прави сметки какви мачове ще уреди след този с Пулев. Според германеца Кличко няма да има проблеми с Кобрата. "След победата срещу Пулев ще искаме мач за титлата на WBC срещу победителя от Бърмейн Стивърн и Деонте Уайлдър. Само тази титла липсва на Владимир. Тайсън Фюри и Дерек Чизора също са опции за евентуален мач", каза Бьонте пред "Билд".

За разлика от мениджъра немските медии не са толкова сигурни, че Кличко ще се справи с Кубрат. "Шампионът трябва да внимава. За разлика от Бригс, Пулев няма голяма уста, но определено знае какво прави на ринга", коментира немската информационна агенция ДПА. В Германия очакват Бригс да се появи на лагера на Владимир в Австрия. За тази цел Кличко вече нае бодигард, който да спре американеца.