Двукратният европейски шампион по бокс при мъжете Даниел Асенов никога не е крил, че е от ромски произход. БГ Тайсъна дори непрестанно изтъква, че е по-голям българин от много българи. И с право, след като вече няколко години дава сърце и душа за родината, жънейки големи успехи в бокса. 

Ученолюбив, работлив и успял от детство, а в семейната къща има български трибагреници и кукерски носии, с които представя родното Кукорево при традиционните карнавали. Асенов е наясно със случващото се в Асеновград, Столипиново и в другите цигански махали, които генерират престъпност, нападения над беззащитни хора и беззакония. 

"Ненавиждам ги тези неща. Трябва да се въведе ред и законност. Който омаскарява циганския етнос, трябва да си получи заслуженото, за да е пример това на останалите. Неприятно ми става като ни слагат всички под общ знаменател", коментира Асенов в предаването "Преди обед" по bTV. 

Признава, че се е сблъсквал с дискриминация, расизъм и недоверие. "Винаги съм бил над нещата. Правя каквото трябва и става това, което искам. Трябва ромския етнос да учи и да се отучи от мързела. Защото като се хване да работи, елате и вижте какво правят майка и татко - сам-самички. Изхраниха ни трима братя с домашни животни и малко семейно стопанство. Имаме телета, овце... шапка им свалям. Дълбок поклон пред тях", сподели още Тайсъна от ямболското село Кукорево.

Даниел Асенов с братята си по време на коледуване: