Победа за Аржентина с 3:1 прогнозира Дейвид Бекъм за предстоящия финал на световното първенство по футбол срещу Германия. Той даде своето мнение за мача във видео, разпространено от "Адидас" в youtube.com. Както е известно, Бекъм, Меси, Аржентина и Германия са свързани именно по този начин - всички те имат рекламни договори с концерна за производство на спортни стоки.

"Меси е невероятен. Начинът му на игра носи изключителна наслада за хората, а освен това той е чудесен съотборник. Меси има страхотни индивидуални качества, но победите са най-важното за него. Когато някой от неговите съотборници вкара, той е първи до него за поздрав. Това говори много за качествата му като човек", казва Бекъм във видеото.

"Сигурен съм, че той е поставен под сериозно напрежение, когато играе с екипа на националния отбор. Самото достигане до финала е страхотно постижение. За Меси, за неговото семейство и за хората по целия свят означава много неговото присъствие в този мач", добави бившият халф.

"Лично аз мисля, че Аржентина ще спечели с 3:1. Класирането на тези два отбора на финала е много хубаво нещо. Германците имат опит и хората не са изненадани от присъствието им на финала, въпреки че нямат изявена звезда. Германия просто имат чудесен колектив. Аржентинците пък са талантливи и много страстни", каза още Бекъм.