Помощник треньорът на германския национален тим Ханзи Флик изрази съжаление за контузията на Неймар, която ще попречи на нападателя да играе на полуфиналите срещу Бундестима на Мондиал 2014 в Бразилия.

„Контузията на Неймар е загуба за цялото световното първенство, а не само за Бразилия. Отсъствието на играчи от световна класа винаги е загуба за един турнир. Той придаваше нещо специално на Мондиала. Бразилците обаче имат голям брой отлични футболисти и аз смятам, че те ще могат да компенсират феновете за загубата на Неймар”, заяви Флик.

Разочарованието си от травмата на Неймар сподели и бившият германски национал Мехмет Шол, който работи като телевизионен анализатор: "Истински ядосан съм. Ако съдиите не могат да предотвратят подобни брутални нарушения, то големи футболисти като Неймар ще бъдат изнасяни от терените на носилки. Мачът приличаше на битка на гладиатори", сподели Шол.

Рекордьорът със 150 мача за Бундестима и бивш селекционер на България Лотар Матеус също изрази съжаление за контузията на Неймар. „Контузията на Неймар ни шокира. Ние искаме да играем срещу най-добрите, а Неймар е един от тези играчи, които могат да направят разлика. Имаше сълзи в очите ни, когато чухме какво се е случило. Всички в германския футбол му пожелаваме добро възстановяване", каза Матеус.