Един от помощниците на Илиан Илиев в Черно море - Петър Костадинов, коментира минималната победа над Хебър с 1:0. Успехът на "моряците" в срещата от десетия кръг на Еfbet Лига дойде след късен гол на 17-годишния Николай Златев.

Костадинов води Черно море, тъй като Илиан Илиев бе наказан за четири мача. Помощник-треньорът съобщи, че клубът ще обжалва солената санкция на наставника си и се надява, че тя ще бъде намалена.

„Разбира се, че вярвахме в положителната развръзка. Въпросът е, че тази победа дойде доста късно. Наясно бяхме, че ще имаме затруднения. Знаехме, че Хебър ще играе защитно. Много трудно се намират пътищата към вратата с такава схема. През първото полувреме движехме бавно топката. Втората част вдигнахме темпото на подаване. Не че имахме кой знае колко чисти положения, но създадохме такива пред вратата на Хебър. Мисля, че смените, които направихме допринесоха за победата", коментира Костадинов. 

„Поздравявам съперника за дисциплинираната игра. Може би играха за 0:0 и това им изигра лоша шега. Поздравявам нашите момчета за характера, затова, че вярваха, че ще победим. Николай Златев работи много, той е бъдещето на Черно море. Липсата на Илиан е сериозна. Ние ще обжалваме наказанието и се надяваме то да бъде намалено, защото е пресилено", продължи специалистът.

"За нас Сердюк е затворена страница. Получихме оферта, която ръководството реши да приеме. Ние сме приключили с тази тема. Има играчи, които са гладни да го заместят. Неговите качества са много добри, но мисля, че ние ще бъдем по-силни като отбор и има кой да вкарва головете”, каза още Петър Костадинов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига