Колумбия елиминира с 4:2 след дузпи Перу и стана вторият полуфиналист в турнира Копа Америка. В редовното време двата отбора не излъчиха победител, завършвайки 0:0.

Колумбийците започнаха среща по-активно и още във 2-ата минута Карлос Бака пропусна да отбележи. Перу отговори с изстрел на Единсон Флорес с глава в 8-ата минута, но над вратата. Националите на Колумбия продължиха да доминират, а в 21-ата минута Хамес Родригес удари греда.

В 55-ата Бака направи нов пропуск, като малко преди края отново той бе близо до гол, но вратарят на Перу се намеси решително след удара му.

В добавеното време Кристиан Рамос можеше да се превърне в герой за "инките", след като засече с глава отблизо, но Давид Оспина се намеси решително и спаси.

Това доведе до изпълнението на дузпи. При тях колумбийците показаха повече точност и се наложиха с 4:2. Всички изпълнители на Колумбия бяха точни от 11-те метра, докато Оспина спаси изстрела на Мигел Трауко, а след това и Кристиан Куева стреля над вратата и окончателно реши изхода на мача.

По този начин Колумбия продължава напред в турнира и на полуфинала очаква победителя от сблъсъка между Мексико и Чили.