Мекиско завърши на първо място в група „С“ на Копа Америка, след като врътна 1:1 с Венецуела в последен мач от този етап на надпреварата. Срещата бе пряк спор за първото място, като мексиканците завършват на тази позиция само заради по-добрата си голова разлика.

Венецуела поведе в резултата при първата си добра възможност. Точен в 10-ата минута беше Хосе Васкес, който реализира с удар от въздуха. След попадението Мексико се опита да потърси бързо изравняване, но до края на първата част с пропуски се отличиха Лозано, Корона и Гуардадо.

През второто полувреме „ацтеките“ продължиха да бъдат по-активният отбор и сътвориха още куп положения пред вратата на Венецуела. Натискът им даде резултат в 80-ата минута, когато Хесус Корона мина покрай няколко противникови защитници и с удар отблизо изравни.

Мексико завършва на върха в групата с актив от 7 точки, колкото имат и венецуелците, които обаче остават втори заради по-лоша голова разлика. Това означава, че "ацтеките" ще играят с втория в група "D" на 1/4-финала, а Венецуела ще срещне победителя в тази група.