Лионел Меси продължава да твори на юбилейното издание на Копа Америка, а Аржентина достигна до финала на турнира, след като разпиля с 4:0 САЩ. Геният от Барселона вкара един гол и подаде за още два, а Гонсало Игуаин се разписа два пъти. Другото попадение бе дело на Езикел Лавеци.

Фиестата на Аржентина започна още в третата минута, когато Меси с ювелирен пас преодоля цялата защита, а Лавеци с глава откри резултата.

Лео направи 2:0 в 32-ата минута, когато се разписа след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

През второто полувреме на сцената излезе Гонсало Игуаин, който в 50-ата минута излезе сам срещу вратаря и го преодоля за 3:0, а в самия крайна срещата получи хубав пас от Меси и на празна врата оформи крайното 4:0.

В спора за трофея Аржентина ще се изправи срещу победителя от мача между Колумбия и Чили.

Аржентина не е печелила Копа Америка от 1993 година. В последните четири издания тимът достигна три пъти до финал, но и трите мача бяха загубени.

Меси и съотборниците му ще изиграят 28-и финал за страната на Копа Америка (от 1975 година под това име, преди това турнирът се е казвал Купа на Южна Америка). До момента Аржентина има 14 трофея, а на финала на 27 юни ще опитат да спечелят за 15-и път отличието, с което да изравнят Уругвай, който е с 15 триумфа в надпреварата.