ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Асът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев беше избран за Футболист номер 1 на месец август в традиционната анкета сред спортните редакции. През този период той вкара 6 гола, два от които от дузпи.

"Записахме доста победи, така че се радвам за наградата Играч на месец август. Но тя е и заради представянето на отбора", коментира Чочев в Пресклуб "България". 

"Чувствам се добре и физически, и психически. Това е защото имаме много добър тренировъчен процес. Малко се развали настроението в съблекалнята след загубата от Ботев (Пловдив), но се надявам, че ще се върне усмивката на всеки един от нас с победите", обясни атмосферата в съблекалнята на "червените" Ивайло Чочев.

 200 лв Начален Бонус Спорт!

Халфът изненадващо не получи повиквателна от новия национален селекционер Младен Кръстаич за предстоящите мачове от турнира Лига на нациите срещу Гибралтар (23 септември, 21:45 ч.) в Разград и срещу Северна Македония (26 септември, 21:45 ч.) в Скопие. 

Сърбинът включи млади играчи в списъка си, като пренебрегна доказани бойци като Георги Костадинов, Кристиян Малинов и особено намиращия се в отлична форма Ивайло Чочев, който е лидер при голмайсторите в Efbet Лига този сезон с 8 попадения.

"Уважавам неговото мнение, той обикаля всички мачове и гледа. Радващо е, че имаме трима национали от нашия отбор. Значи работим добре и вървим в правилната посока. Ще се опитам да се подобря и да се представя още по-добре, за да бъда извикан в националния следващия път. Всеки, който играе футбол, иска да бъде в представителния отбор на България. Не съм разочарован от решението на треньора, а вероятно то ще ме мотивира още", отговори роденият в село Трънчовица полузащитник.

ЦСКА 1948 завърши селекцията с двама качествени играчи в атаката – крилото Радослав Кирилов, който дойде от Славия, и украинският нападател Евгений Сердюк, привлечен от Черно море.

"Как се адаптират новите? Ради Кирилов, ние го познаваме добре. Невероятен футболист, бил съм в националния заедно с него, много добро момче. Сердюк се доказа в Черно море. Надявам се, че ще вдигнат класата на отбора и ще заиграем по-добре", каза Чочев. 

"След идването на Любослав Пенев възходът ни е безспорен. Неговото пристигане е положително за нашия отбор. Присъствието му мотивира играчите и ни кара да даваме повече от 100%. Знаем какъв футболист е бил. До момента сме допуснали две загуби - можеше да ги избегнем, но не дадохме може би всичко". 

Преди дни Пенев каза, че в момента Чочев е най-добрият български футболист. "Аз не се чувствам най-добър, но се радвам, че моят треньор го казва. Старая се да давам най-доброто от себе си и да заслужа доверието му. А кой е най-добрият, има си треньори да преценяват", добави бившият футболист на Палермо. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК