Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов говори след победата с 2:0 срещу ЦСКА. Той поздрави ръководството на съперника за решението срещата да се доиграе, след като феновете на тима от Борисовата градина нахлуха на терена в края, стигна се до инциденти, включително и ранен полицай.

"Тези, които са го допуснали, трябва да си вземат поуките. Искам да поздравя и ръководството на ЦСКА в лицето на Стоян Орманджиев и тарторът на тяхната агитка за това, че взеха правилното решение да има феърплей и да се доиграе мача. Защото ако не се беше доиграл - имаше възможност като служебен резултат България да си загуби квотата и независимо как беше завършил мачът, да няма четвърти участник. Така че ги поздравявам за взетото решение и мисля, че в много тежък момент взеха правилно решение”, каза Гьонов.

Той бе попитан и дали е очаквал подобно развитие на ситуацията при победа на неговия отбор, като предпочете повече да не коментира ексцесиите и говори за успеха на ЦСКА 1948, който за втора поредна година ще играе в европейските клубни турнири.

"Относно феновете повече не искам да коментирам. Относно мача, аз чувствах, че играем добре, че сме в подем, развиват се младите момчета. Знаехме, че при домакините имаше доста проблеми и очаквах, че ще имаме нашите шансове и се радвам, че успяхме да ги използваме", добави Гьонов.

"Мащабна селекция се съмнявам, че ще има. Ще има нови попълнения. Още утре или вдруги ден ще обявим едно от тях. До края на месеца ще имаме две сигурни попълнения, от сега мога да го кажа. Предполагам, че на още няколко места ще търсим подобрения, но те ще бъдат две-три позиции, не повече", допълни Гьонов.

"На някои футболисти им изтичат договорите, на някои няма да бъдат подновени, с други ще се разделим, но това е нормално във футбола. Линията, която започнахме да градим с млади, талантливи футболисти в Трета лига - млади момчета, които покажат качества да се качват във втория отбор и на такива да им се дават шансове да се качват в първия - ще продължи със сигурност", добави той.

"Огромен е успехът, тъй като през последния месец се преобразихме, изиграхме много стойностни мачове. Трябва да анализираме къде точно имахме липси, но най-важното е, че последните седмици всеки мач играехме по-добре и по-добре", допълни Гьонов.

Директорът в ЦСКА 1948 също така бе попитан и за спекулациите, тиражирани от някои среди, за възможно обединение с ЦСКА. "Няма такова нещо, не искам да коментирам действията на феновете, не искам да коментирам организацията, така че няма нищо в тази насока. От тук нататък футболният съюз трябва да вземе мерки и да вземе решение как ще процедира, защото това не е за първи път. Не говоря за която и да е агитка, просто казвам, че не е за първи път и не мисля, че е допустимо. Ще обиколим със сигурност европейските медии и не само европейските, а може би и световните", завърши Добрин Гьонов.