Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев говори преди гостуването на Арда (Кърджали) от шестия кръг на Еfbet Лига. Мачът е в събота от 18:45 часа.

Пенев отправи остра критика към реферите от ВАР, отбелязвайки, че системата у нас не е като европейската.

"Потегляме с добри очаквания и добра енергия. Доволен съм от резултатите до момента. Момчетата се стараят. Спокойно потегляме към следващия мач. Арда е отбор, който от доста време има едни и същи футболисти в състава, това е положително за всеки клуб.

Контузени нямаме, само Охене е наказан. Имаме други футболисти, така че групата ще бъде точна. Всеки трябва да е наясно, че трябва да се влага, когато получава шанс. Има голям шанс Умарбаев да е титуляр. Развивам идеята, която смятам, че е добра за развитието на един клуб. През седмицата се решава кой ще е титуляр.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Едва ли не сами си изкарваме червените картони, и двата, които получихме може и да не бъдат дадени. Треньорите имаме една територия, след това са съдиите. Когато ВАР трябва да взима решение, е нещо страшно. Не може да направиш 5 смени и да има само три минути добавено време. Това го няма никъде в Европа. Не знам какво се случва в тази каравана. Тези от караваната трябва да звъннат няколко телефона, може би. Това е риск за футболистите. Не е добре това нещо. Хората от ВАР трябва по-бързо да взимат решение.

Един отбор, който иска да надгражда, има нужда винаги от нови попълнения. Един трансферен прозорец е възможност за надграждане. Аз съм реалист, не бъркайте емоциите. Когато аз говоря, всички кимате, това е знак на съгласие.

ВАР не работи по еднакъв начин с европейския поне за времето за взимане на решение. Русев и Чочев се представят добре, те са голмайсторите, но някой трябва да отнеме топката, да организира, да спаси, да асистира. Всички футболисти имат качествата. Това е колективна игра. Всеки футболист, който е взел участие, е показал качества за тази ситуация за гол. Когато печелим, печелим всички, когато падаме, падаме всички.

Не мисля, че трябва да има напрежение върху футболистите. Трябва да държим тази линия на представяне. Защо да не спечелим трофей? Искам да играeм футбола, който играeм, дори по-добър и да седим високо в класирането. Това не е ниска цел, но не трябва да има напрежение.

Не подценявам нито един съперник, уважавам всички. Отлагат се мачове, защото има причина. Когато биеш, има причина, когато загубиш, пак има причина. Всяко ръководство си прави сметките, мачовете трябва да се изиграят. Не е моя работа. Аномалията е, че не зависи от единия клуб, това не е справедливо.

Не само за Чочев, има и други оферти, но няма да ги коментирам. Към момента никой няма да бъде трансфериран. Винаги, когато един футболист играе добре, има интерес към него. Радва ме, че футболистите, които тренирам, има интерес към тях. Никога няма да спра футболист, ако трябва да се развива на по-добро място в чужбина.

Тренираме, за да започнем с 11 човека, в два мача останахме с 10, но е похвално за футболистите, че играхме атакуващ футбол. Много голям комплимент за желанието на футболистите.

Наблюдавам всичките ни отбори, помагам и на втория, и на третия, и на школата. Постепенно трябва да се види този резултат. С тренировките и с мачовете ще се получи“, каза Пенев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК