Полузащитникът на ЦСКА Амос Юга каза след победата с 2:0 над Левски, че има разочарование в отбора, след което коментира феърплея в българския футбол.

"Има голямо разочарование при нас, защото през този сезон положихме много големи усилия и характер, за да спечелим титлата. По-голяма част от първенството бяхме първи, но в крайна сметка не сме шампиони. Мисля, че трябваше да спечелим титлата още преди този мач. От такъв сезон може само да вземем поуки и обещавам, че другия сезон ще се завърнем още по-силни и ще постигнем тази голяма цел“, коментира Юга.

„Най-много съжаляваме, че с една точка не успяхме да станем шампиони. За съжаление пропуснахме някои решаващи дузпи, но това го има във футбола. Трите мача с Лудогорец - два от тях заслужавахме да спечелим. Поздравявам Лудогорец, въпреки че бяха по-малко добри от нас“, добави той.

"Започнахме мача като втори в класирането и това ни освободи от напрежението. Само в този дух трябва да продължаваме, защото през сезона имаше мачове, в които не ни се получаваха нещата. Днес доказахме защо се борихме на върха, а другият отбор ще играе бараж“, каза още Юга.

„Това е моят трети сезон тук. Знаете ли какво е трудното? Това, че се бориш срещу много отбори, а не само срещу този на терена. Левски игра с един и същ състав в продължение на два-три месеца, а срещу Лудогорец видяхте как излязоха. За какво? Да не станем ние шампиони. Локомотив (Пловдив) направи същото, а срещу нас дойдоха с най-доброто. Бори се за себе си и гледай единствено своя отбор. Левски губи мача, а единственото нещо, което феновете им искат да видят е, че ние сме тъжни. Не го разбирам това нещо. Надявам се, че нещата ще се променят“, допълни халфът на „червените“.

„Разбира се, че липсва феърплей в българския футбол. Защо дадоха червен картон на Турицов, а на футболиста на Левски само жълт. И през следващия сезон ще се борим единствено за себе си", каза още Амос Юга.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига