Помощник-треньорът на ЦСКА Величко Капланович заяви след равенството 1:1 срещу Локомотив (Пловдив), че голмайсторът Дюкенс Назон и още няколко футболисти са имали висока температура в седмицата преди двубоя. Капланович води тима заради наказание на старши треньора Саша Илич.

„Да, изгубихме днес две точки. Мисля, че много добре влязохме в мача. Бяхме агресивни и компактни. Вкарахме гол и поведохме в резултата навреме. Докато водихме, можехме да вкараме гол за 2:0, но вратарят на Локо Пловдив спаси. В последните минути на първото полувреме не бяхме толкова агресивни, когато трябваше да се борим за топката. За съжаление, получихме гол в най-лошия момент. Локо Пловдив използва тези наши неточности в края“, каза Капланович.

„Второто полувреме можехме да стигнем до гол, имахме достатъчно положения. Като изпуснеш дузпа особено в края на мача, пада гарда. Юрген е нашият капитан. Когато на терена не беше Иван Турицов и Дюкенс Назон, той пое отговорността и реши да изпълни дузпата“, добави той.

„Назон наистина показва това, което искаме от него, да вкарва голове. Намира се в страхотна форма, въпреки че през седмицата не тренира заради високо температура. Имахме още футболисти с висока температура. Моето мнение обаче е, че футболистите дадоха максимума от себе си. Когато пропускате такива възможности, не може да победите“.

„Естествено винаги, когато треньорът не е около футболистите, това е проблем. Бяхме през цялото време в комуникация с него, но днес просто нямахме късмет. Гледаме към следващия мач, където да покажем по-добра игра. Днес имахме 5-6 ситуации за гол. Имахме още една ситуация, в която съдията отиде да гледа ВАР. Мен ми беше малко странно ВАР да го викне, той да погледа и да не промени решението си, но така е преценил“.

„Имаме още една седмица, имаме достатъчно футболисти, които продължават да бъдат с температура. Тибо Вион десет дни не тренира заради температура. Ще анализираме това, което се случи в мача с Локомотив Пловдив и тогава ще погледнем към мача с ЦСКА 1948“, каза още асистентът на Саша Илич.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023