Кристиано Джарета изказа своите специални благодарности към ЦСКА и в частност собствениците на клуба Гриша Ганчев и Данаил Ганчев за работата си в клуба. Доскорошният спортен директор бе официално представен като шеф на английския Уотфорд, след което италианецът заяви: 

"Искам да благодаря на ЦСКА за големия опит, който ми дадоха възможност да натрупам. За съжаление от моя страна го чувствам като несвършена работа, понеже планирахме много неща и цели да бъдат постигнати, но на позицията, на която работя, нещата се случват твърде бързо и неочакваната възможност да работя във Великобритания дойде в точния за мен момент, с оглед на моя опит и нагласа.

Много искам да благодаря на Гриша Ганчев и Данаил Ганчев, че ми дадоха възможността да работя за този невероятен клуб и, че ми позволиха да се присъединя към ФК Уотфорд, въпреки договора ми към тях. Искам също да благодаря на хората, с които работих, надявам се че съм им помогнал да се подобрят, защото съм убеден че те ми помогнаха да бъда по-добър спортен директор.  Надявам се ЦСКА да постигне възможно най-много цели и кой знае, може би един ден може да работим отново заедно. САМО ЦСКА“, сподели Джарета.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, администрацията и всички футболисти на ЦСКА пък благодарят на Кристиано Джарета за професионализма, всеотдайността и трудолюбието, които демонстрира в качеството си на спортен директор на най-успешния футболен клуб в България и му пожелава здраве, непримиримост, хъс и много професионални успехи занапред в бъдещите предизвикателства!", отвърнаха от ЦСКА.