Станислав Шопов е един от талантливите и скромни футболисти, от които България има нужда. Все още млад и в началото на своя път, той е твърдо решен да работи здраво и да се развива във всяко отношение, за да оправдае доверието и надеждите, които съпътстват името му, пише cska.bg. След като прекарва последните две години в Нидерландия, сега е благодарен, че в ЦСКА има възможност да играе и тренира на най-високо ниво. 

„Всички в Нидерландия знаят ЦСКА. Щастлив съм, че съм тук!”, категоричен е 20-годишният Станислав Шопов, който е юноша на Ботев (Пловдив).

Талантът даде интервю пред клубната телевизия на ЦСКА. Шопов говори след победата над родния му Ботев с 1:0. Той започна титуляр и изигра 63 минути, преди да бъде заменен от Марселино Кареасо. При излизането си от терена Шопов получи аплодисменти и от двете публики, като определи усещането като „невероятно“. 

"Ботев се беше подготвил много добре, играеха същата схема като нас, срещата беше доста битка, както се казва на жаргон. Както си казахме в рейса – много тежка среща, трябва да ги взимаме и тези мачове. Чувството да ти ръкопляскат две публики е невероятно. По-специално беше, защото съм израснал в Ботев. Но най-важното за мен беше да победим, аз съм част от ЦСКА. Дошлите хора бяха 12-ия играч. Ние сме ЦСКА и за нас победата е най-важна", каза Шопов.

"Лично за мен схемата 3-5-2 е добра. Лудогорец, Хебър, Ботев (Пловдив)... Справяме се добре, но като футболисти трябва да сме готови за всяка схема. Излизаме да играем нашата игра. Ако ние играем добре и както трябва, няма кой да ни спре. Ние обичам да си давам оценки, но мога да подобря всичко – ляв крак, въпреки че съм левичар, десен крак, всичко. Получавам насоки от по-опитните в отбора, от треньорите“, коментира той.

"В Нидерландия бяха много здрави тренировките, но тук не са на по-ниско ниво. Мога да кажа, че в ЦСКА са дори по-здрави. Няма как да съжалявам, че съм се върнал в България, и то в най-големия отбор. Където и да отидеш - аз съм бил в Нидерландия, всички знаят ЦСКА", подчерта Шопов.

"Треньорите се отнасят много добре с нас. Имаме си уважение. Както ние към тях, така и те подхождат към нас различно. Мисля, че всичко е точно, както трябва да бъде. Съотборниците ми помагат, говорим си кое, как и защо трябва да се направи. Атмосферата е невероятна, особено когато бием, страхотно е", завърши играчът на ЦСКА.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

 

Станислав Шопов е един от талантливите и скромни футболисти, от които България има нужда. Все още млад и в началото на своя път, той е твърдо решен да работи здраво и да се развива във всяко отношение, за да оправдае доверието и надеждите, които съпътстват името му. След като прекарва последните две години в Нидерландия, сега е благодарен, че в ЦСКА има възможност да играе и тренира на най-високо ниво. „Всички в Нидерландия знаят ЦСКА. Щастлив съм, че съм тук!”, категорично казва Станислав Шопов. ️За победата над Ботев и чувството целият стадион да те изпрати с аплодисменти, за целите на “червените” и подкрепата от треньори и съотборници, както и още:

Публикувахте от CSKA Sofia FC в Петък, 21 октомври 2022 г.