От 17:00 часа ЦСКА ще изиграе последната си контрола на испанска земя. Съперник е датският Сьондерийске, пише CSKA.BG. Клубът е основан през 1906 година и до края на 20 век носи името Хадерслев. Сегашното име Сьондерийске е възприето през 2004 година. От сезон 2008-2009 Сьондерийске е неизменна част от елитната дивизия в Дания, а през настоящата кампания записа и дебютното си участие в европейските клубни турнири. Датчаните елиминираха норвежкия Стьомгодсет и полския Заглебие, преди да отстъпят в плейофите на Лига Европа на чешкия гранд Спарта (Прага).

В рамките на своята подготовка Сьондерийске до момента записа две ремита срещу Фредериция и Холщайн, както и една загуба от Хобро. Следващ съперник на датчаните пък е Локомотив (Москва).

Днешният мач ще е първи сблъсък между ЦСКА и Сьондерийске. Старши треньорът Стамен Белчев ще може да разчита на всички свои футболисти с изключене на Станислав Манолев, който все още тренира на индивидуален режим. Възможно е първи игрови минути да запишат и новите попълнения Фернандо Каранга и Кевин Меркадо, които вчера подписаха своите договори с ЦСКА.

До момента ЦСКА има изиграни четири приятелски срещи. "Армейците" победиха Локомотив (Москва) с 2:1, завършиха 2:2 с Динамо (Киев) и загубиха от Рубин (Казан) (2:4) и корейския Сувон (0:4).

Утре (4 февуари) "червените" се прибират в България, където ще продължат подготовката за старта на пролетния дял от първенството.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига