Тарторът на агитката на ЦСКА Росен Петров, известен като Животното, гостува в предаването „Здравей, България“, където коментира баталните сцени от стадион „Локомотив“ в Пловдив. Както е известно, мачът между „червените“ и „железничарите“ на „Лаута“ беше прекратен малко преди края на първото полувреме заради бой между агитките. Стана ясно, че провокаторите са руски граждани. Един от тях е тартор на ултрас фракция на Спартак (Москва). Според Росен Петров обаче инцидентът е бил умишлено планиран.

„Пет-шест лица, по-късно се разбра, че част от тях са руски граждани, без никакъв проблем минават през целия стадион. Идват от домакинския сектор на Локомотив, който е зад една от двете врати и от Сектор „А“ влизат на пистата. Необезпокоявани идват на около 20 метра от трибуната, на която сме настанени ние. Почнаха да посягат и плюят на играчите на ЦСКА, които загряват. Арогантно държание, жестове към нашата агитка. Показваха с пръст през шията, което образно казано означава, ще ти прережа гърлото. Единият от провокаторите, доста пълен, едър, е една от легендите на т.нар. Ултрас култура на Русия и на Спартак (Москва). Максим Тук се казва. Има филми за него. Не един или два. Може да се намерят в интернет“, коментира Росен Петров.

„Докато ние говорим с охранителите защо тези хора са при нашите футболисти и ги атакуват, за около 10-20 секунди феновете на Локомотив (Пловдив) се оказаха при нас. Ние нахлухме заради агресията към нашите играчи. Има и видео материал, на който се вижда как привърженик на Локомотив тича през целия терен и удря наш играч по гърба.“

„Крушката си има опашка. Според мен всичко това е било предварително режисирано. На стадиона няма охрана. По една или друга причина собствениците на Локомотив или хората, от които зависи да има полицейска охрана, са отказали. Умишлено полицията е оставена отвън. Това не е по нейна вина. Това нещо се решава от собствениците на клуба домакин. Когато те не желаят полицейска охрана, полицията не може да направи нищо“, заяви Животното.

„Според мен този инцидент е програмиран да стане. Част от феновете на Локомотив (Пловдив) са получили пари, за да се случи това. Охранителната фирма е близка до част от тарторите на агитката на клуба. Тези лидери формално, не знам дали е документално, се водят шефове по сигурността на самия стадион. Това е абсолютна идиотщина. Полицията не присъства вътре на стадиона, защото въпросните хора, които са отговорници по сигурността, извиват ръцете на собствениците образно казано: "Ако нашата фирма не охранява, ще имаш проблеми. Ще има факли, бомби, наказания за клуба". По тази отработена схема полицията не е на стадиона. Било скъпо или евтино. Значи плащаш на охранителната фирма „Х“ пари, а ти е скъпо да платиш на полицията?“, завърши тарторът на агитката ЦСКА.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма