Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев не посмя този път да скочи остро срещу съдийството, макар "червените" да имат сериозни претенции срещу Владимир Вълков, който ръководи загубата им с 0:1 от Левски. Реферът изгони Едвин Джеси преди почивката с червен картон, с което си навлече гнева на "армейците".

След дербито Пенев недоумяваше защо Вълков не е изгонил и играч на Левски, тъй като "е имал основание за това".

"Доволен съм от отбора. Играхме добре, макар че почти 50 минути бяхме с човек по-малко. Не бяхме далеч да изравним резултата. Равностоен мач, така го видях до последната минута. За съжаление, допуснахме недоразумение и си отбелязахме автогол. Беше си наша грешка, наистина нелепа грешка", коментира Пенев пред Диема Спорт. 

"Имаме скоростни футболисти и опитваме да играем така, че да изненадваме противника. Евандро беше принудителна смяна, след това имаше един червен картон... Прегледах видеото няколко пъти, за мен лично няма червен картон. Ако за съдията има такъв, то беше редно да покаже такъв и за играч на Левски. Имаше много идентични ситуации за втори жълт и дори директен червен за играчи на Левски", обясни Пенев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Например тази ситуация при гола за Левски. Нормално е аршинът да бъде еднакъв. Само че главният съдия и четвъртият си прехвърлят отговорността. То беше на 4-5 метра от него. Редно е да се свири професионално. Загубихме с един удар към нашата врата. Жалко е при такъв равностоен мач. Спираме да говорим. То се случи. Който е гледал мача, е видял, че това се случи. Губещи са клубовете от цялата работа", каза треньорът на ЦСКА.

"Аз винаги говоря за футбол, но не виждам нищо странно да се коментират съдиите. Ако те правят грешки, които влияят на резултата, е нормално да ги обсъждаме. Случи се това, което говорих вчера. Нищо по-различно", добави Любослав Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка