Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков официално обяви решението на собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да се оттеглят. Това се случи на извънредна пресконференция на стадион "Българска армия". Марков съобщи, че се търсят кандидати за акциите на ЦСКА. 

"Всеки, който желае да издържа клуба, ще получи акциите безплатно", обяви той.

"Пресконференцията беше свикана по повод изявлението на нашите собственици по повод прекратяването ангажиментите им към ЦСКА. Разговарях с тях и те са категорични в намеренията си да приключат с финансовите си ангажименти в клуба. Г-н Ганчев е категоричен в решението си, независимо от разговора, който проведох с него. Той счита, че при тази ситуация, е невъзможно да продължи издръжката на клуба", обяви Марков.

Бомба в БЛИЦ: Среднощен разговор Стоичков - Ганчев за съдбата на ЦСКА!

"В близките две седмици собствениците ще изчистят дълговете към техните фирми, за да може ЦСКА да е чист към господата Ганчев и Инджов. Второто нещо - акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещите да ги добият във футболния клуб. Всеки, който желае да издържа ЦСКА, има възможност да ги получи на безценица", каза шефът в ЦСКА.

"Собствениците гарантират, че финансовото състояние на клуба е изрядно. Отборът може да завърши първенството. Това е важно за играчите и спортно-техническото ръководство на клуба да не се притесняват до края на сезона относно договорите им", увери Марков.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Всички помним ЦСКА през какви тежки етапи премина. Да си спомним времето при Александър Томов, когато ЦСКА беше в много тежка финансова ситуация и той предостави акциите за продажба и помним какъв беше резултатът", каза директорът при "червените".

"Ако това решение е окончателно, се съмнявам, че ЦСКА ще отиде в положението, в което беше тогава. Без заеми обаче", подчерта Марков.

Пламен Марков видя атака отвън: Някой може би използва една група от феновете

"ЦСКА в момент е осигурен финансово, за известен период от време няма да има проблеми - до края на сезона. Разбира се, всеки, който желае ЦСКА да върви нагоре и има финансовия ресурс, е добре дошъл да получи акциите безплатно. Не се притеснявам да разговарям с когото и да е, включително и с Христо Стоичков. В бъдеще съм готов да разговарям с кандидатите за клуба. По никакъв начин с днешна дата не мога да гарантирам каквото и да е. Не съм очаквал подобно решение. Когато прочетох писмото от тези фенове, се почувствах засегнат. Ние даваме всичко ЦСКА да е добре", коментира бившият треньор на националния ни отбор. 

"До лятото ЦСКА ще продължи да функционира с този екип. Никой от колегите ми няма да напуска клуба", подчерта Марков. 

"Не като изпълнителен директор, а като фен, искам да виждам ЦСКА от нивото като през 80-те години - когато елиминираше грандове в Европа. Дори и левскарите ме уважават", каза още Марков.

"Иска ми се Ганчев и Инджов да ревизират решението си и да продължат дейността си в ЦСКА и ангажиментите, които са поели", добави той.

Отговорът! Какво се случва с Али Соу?

"Доста неща бяха направени като положителни действия, откакто управляваме ЦСКА. Клубът се стабилизира финансово и спортно-технически започна да се гради стабилен и постоянен отбор. Това са неща, които хората, които не разсъждават обективно, не си дават сметка и да разберат каква е заслугата и ползата от тези хора, заели се с издържането на ЦСКА. Още повече, че обстановката за развитие на бизнес е много тежка, възможностите са ограничени и смятам, че това влияе на крайното решение. Виждате, че ДЮШ има сериозно развитие на този етап. Доста положителни неща се направиха. Започнаха и трансфери в чужбина. Даването под наем с опция за закупуване на Валентин Антов е добро нещо за имиджа на ЦСКА, защото се дава възможност на едно дете, което е рожба на клуба, да отиде и да пробие в едно от най-реномираните европейски първенства (б.р. - преминаването на Антов в Болоня). Считаме, че това е важно за политиката и пример за децата ни от школата и в частност това е бъдещето на футбола в малка страна. Дори и Сърбия има такава програма, след като на най-талантливите им се дава шанс за големия футбол. Чак тогава можем да разчитаме, че можем да направим добър национален отбор, а и клубният футбол да отиде на по-високо ниво", коментира още Пламен Марков.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството