"Трансферът е окончателен, но не участвам в преговорите", каза изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков относно преминаването на голмайстора Али Соу в руския Ростов. Именно заради продажбата на гамбиеца част от феновете на "армейците" реагираха остро срещу ръководството, а преди минути официално стана ясно, че Гриша Ганчев се оттегля от клуба заедно с другия основен акционер Юлиян Инджов.  

"С цялото ми уважение към феновете, аз не съм по-малък фен. Също искам ЦСКА да играе в груповата фаза на Шампионска лига. Иска ми се да купим и Меси, например, или друга голяма звезда от европейския футбол", коментира Марков на извънредната пресконференция на стадион "Българска армия".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Не малка част от нашите феновете искаха неистово продажбата на Али Соу до ноември предвид колебливите му игри. Той се представи на едно много високо ниво в последните мачове на 2020 г. и изведнъж мнението коренно се промени. В една малка България и в един клуб със сериозен бюджет, какъвто е ЦСКА, трябва да бъдат осигурявани достатъчно средства за издръжката на клуба. Това не е трансфер, който е насочен към оголване на отбора. Има двама играчи, които са привлечени на тази позиция. Те ще бъдат добри заместници на Али Соу. От една страна въпросът се разглежда само спортно-технически. Финансовото обезпечаване на клуба е най-трудният въпрос", обясни Марков.

До момента ЦСКА и Ростов не са обявили официално сделката за Али Соу на сайтовете си.

"Няма как да продадем всички футболисти, защото тогава ще останем без отбор. Тези, които има възможност и при добра оферта, не виждам никакъв проблем да не бъдат продадени, за да може да се осигури финансовото обезпечаване на клуба. Има оферти при всички случаи, но аз не искам да коментирам в детайли. Имало е оферти за някои играчи. Те са разгледани от собствениците. За да не се стигне до трансфер, те явно не са били удовлетворяващи", каза още директорът при "армейците".

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството