Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков е доволен от назначението на Нестор Ел Маестро за старши треньор на "червените". Шефът в клуба от "Армията" съобщи за раздялата с петима футболисти. Марков говори и за голмайстора Фернандо Каранга, за когото БЛИЦ първи разкри, че е в трансферните планове на бразилския гранд Коринтианс.

"Разделихме се с петима играчи - Роланд Алберг, Раул Лое, Жан Бланко, Укра и Александър Барт", каза Марков. 

"Рафаел Енрике вече е с постоянен договор с клуба. Петима футболисти на ЦСКА, които бяха преотстъпени през иминалия сезон, започват лятна подготовка с нас. Игралите под наем в Литекс Иван Турицов (десен защитник), Тонислав Йорданов (нападател) и Ангел Лясков (ляв защитник), както и защитавалите цветовете на Етър Пламен Гълъбов (защитник) и Никола Колев (полузащитник), се присъединиха към отбора. В следващите дни старши треньорът Нестор Ел Маестро ще реши кои от тях ще останат и ще продължат подготовката за новия сезон в Първа лига и европейските клубни турнири", обясни Пламен Марков.

"Каранга се лекува в Бразилия, до няколко дни трябва да се прибере в България и да започне подготовка", продължи шефът в ЦСКА.

"Всеки наставник желае да има най-добрите футболисти в света. Ще привличаме играчи, които отговарят на изискванията на треньора и са по финансовите ни възможности", заяви още Пламен Марков.