Гостуването на Македония Гьорче Петров се превърна в десетата поредна визита на ЦСКА в евротурнирите, в която тимът не успя да спечели. „Армейците“ не познават вкуса на победата далеч от дома на международната сцена вече от близо 2 години.

Последният успех като гост беше сензацията в плейофите на Лига Европа през сезон 2020/21, когато швейцарският гранд Базел беше надигран с 3:1 на 1 октомври 2020 г. В груповата фаза бяха направени нулеви равенства при визитите на Рома и ЧФР Клуж и беше регистрирана загуба с 0:3 като гост на Йънг Бойс.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През следващия сезон пък ЦСКА така и не успя да спечели далеч от дома, като завърши наравно с Лиепая (0:0) и Осиек (1:1), а след това загубиа от Виктория Пилзен (0:2), Рома (1:5), Заря Луганск (0:2) и Бодьо/Глимт (0:2).

Нулевото реми с Македония Гьорче Петров е десетият пореден мач без победа за „армейците“ като гост в евротурнирите, както и седма последователна среща без успех в Лигата на конференциите, след като не успяха да вземат трите точки в нито един от шестте си двубоя от групите през миналия сезон.

Освен това „червените“ не са вкарвали извън България в Европа вече 350 минути или близо 6 часа. За последно Греъм Кери вкара за 1:0 на „Олимпико“ в 10-ата минута.

Ремито в Скопие е под №30 при гостуванията на ЦСКА в Европа. Осем от играчите на "армейците" записаха дебют за клуба в турнирите под егидата на УЕФА. Това са Лазар Туфегджич, Маурисио Гарсес, Браян Морено, Мено Кох, Станислав Шопов и Дюкенс Назон. 

Вратарят Густаво Бусато постигна осмия си мач в евротурнирите за "червените", в които не допуска гол. По този начин той се изравни с легендарния Йордан Филипов. Двамата делят второто място във вечната клубна ранглиста по този показател. Лидер е Георги Велинов с 14. Жеферсон пък изигра своя мач №28 за ЦСКА в Европа, д което се изравни с Христо Янев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа